Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΟ - Νέα Σκακιστική Κίνηση

Ανακοίνωση της ΝΣΚ Για τη ΓΣ και τις Εκλογές της ΕΣΟ‏

Για τη ΓΣ και τις Εκλογές της ΕΣΟ
Η Νέα Σκακιστική Κίνηση ευχαριστεί όλους τους εκπρόσωπους των σωματείων που πήραν μέρος στην Γενική Συνέλευση της ΕΣΟ την Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2008, ιδιαίτερα αυτούς που με την ψήφο τους διασφάλισαν την ύπαρξη αντιπολίτευσης και διαφορετικής φωνής στο ΔΣ. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα το ομόφωνο λιτό ψήφισμα της ΓΣ για το φόνο του παιδιού.

Ωστόσο, είμαστε αναγκασμένοι να σημειώσουμε ότι η –για πολλοστή φορά- απουσία απολογισμού του ΔΣ το λιγότερο που δείχνει είναι περιφρόνηση προς τα σωματεία. Η ΝΣΚ πιστεύει ότι είναι υποχρέωση του ΔΣ να απολογείται για τα πεπραγμένα του, και θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της ΕΣΟ χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά για την προβολή του προσωπικού απολογισμού του προέδρου του ΔΣ.

Στις διαδικασίες της συνέλευσης και ιδιαίτερα στις αρχαιρεσίες αποτυπώθηκε η ενίσχυση της αμφισβήτησης της πλειοψηφίας της ΕΣΟ και της πολιτικής της. Ειδικά στις αρχαιρεσίες, όπου για πρώτη φορά μετείχαν 3 παρατάξεις, σημειώθηκε σημαντική ενίσχυση της ΝΣΚ (35 από 28 ψήφοι). Το εκλογικό αποτέλεσμα αναδείχνει ακόμα πιο έντονα το άδικο του εκλογικού συστήματος (παράταξη με πάνω από 10% των ψήφων μένει εκτός ΔΣ) και την επικαιρότητα του πάγιου αιτήματος της ΝΣΚ για απλή αναλογική.

Η "Νέα Σκακιστική Κίνηση" κατάθεσε ένσταση όσον αφορά την κατανομή των εδρών που αποφάσισε η Εφορευτική Επιτροπή. Θεωρούμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να δοθούν 6 έδρες στη ΝΣΚ και όχι 4 όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η εφορευτική επιτροπή.. Η ένσταση που κατατέθηκε μετά την καταμέτρηση απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από την Εφορευτική Επιτροπή, με μειοψηφούντα τον δικαστικό αντιπρόσωπο. Η ΝΣΚ θα διεκδικήσει αυτό που δικαιούται με βάση το απαράδεκτο εκλογικό σύστημα που ισχύει, δίχως να σταματά να διεκδικεί την εφαρμογή της απλής αναλογικής σε όλα τα επίπεδα.

Η Νέα Σκακιστική Κίνηση θα δράσει μέσα και έξω από το Διοικητικό Συμβούλιο και τα άλλα όργανα της ΕΣΟ στο πνεύμα των θέσεων και πολιτικών που διατύπωσε προεκλογικά. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση υπόδειξη ή κριτική, στη συνεργασία με κάθε σωματείο ή σκακιστή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mpravo sas kai kalo agona