Τρίτη, Απριλίου 12

1ο Διεθνές Σκακιστικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Κέρκυρα, 18-27 Ιουνίου 2011

Σκάκι, πολιτισμός και διακοπές : μια αξέχαστη εμπειρία στο κοσμοπολίτικο ελληνικό νησί!

Το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος στην πανέμορφη Κέρκυρα από 18 - 27 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Marbella, υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων. To Φεστιβάλ διοργανώνει η εταιρία Artifex και υπόσχεται να αποτελέσει ένα αξέχαστο πολυπολιτισμικό σκακιστικό γεγονός!

Πρόκειται για μια μοναδική, σε παγκόσμιο επίπεδο, διοργάνωση που συνδυάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα σκακιστικών αγώνων με σημαντικά έπαθλα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, διασκέδαση και διακοπές υψηλού επιπέδου.

Ομιλίες με συζήτηση, σεμινάρια, βραδιές θερινού κινηματογράφου, ολοήμερη τουριστική περιήγηση του νησιού, συναυλίες, θεματικές βραδιές, ειδικά θεματικά δείπνα, όπως Κινεζικό, Αρχαίο Ελληνικό και Σκακιστικό, συνθέτουν ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό και συναρπαστικό.

Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στις παράλληλες εκδηλώσεις για τα συνοδά μέλη, όπως εργαστήρια τοπικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, μαθήματα χορού, μαθήματα μπριτζ και πολλές άλλες δραστηριότητες. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην τέχνη του σκακιού, να παίξουν συναρπαστικά παιχνίδια στον παιδότοπο και στην πισίνα, να διαγωνιστούν αλλά και να δημιουργήσουν ανακαλύπτοντας τα ταλέντα και τις δυνατότητές τους διασκεδάζοντας.

«Το σκάκι είναι μια αλληγορική απεικόνιση του κόσμου στο σύνολό του, του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου, καθώς και του κοινωνικού και πολιτισμικού πεδίου όπου αναπτύσσονται οι ατομικές και συλλογικές δυνατότητες. Είναι ο βασιλιάς των παιχνιδιών, και οι αρετές που αναπτύσσει είναι αυτές ακριβώς που μας χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ: γενναιότητα, ευγένεια, μαχητικότητα, ακρίβεια, αναλυτική και συνθετική σκέψη, στρατηγική και σχεδιασμός, αρμονία και ρυθμός, ενεργητικότητα, αγάπη για την ομορφιά και την καθαρότητα της έκφρασης. Σε μια παρτίδα σκακιού δεν μπορείς να κρυφτείς ή να χρησιμοποιήσεις αθέμιτα μέσα: παίρνεις αυτό που δίνεις και ανάλογα με αυτό που είσαι. Το σκάκι είναι μια “παιγνιώδης” εκπαίδευση στην αρετή της δικαιοσύνης. Ας εξασκηθούμε λοιπόν να χρησιμοποιούμε τα όπλα και τις τακτικές που απαιτούνται για να βγαίνουμε νικητές», δηλώνει ο Γιάννης Τρίγκας, διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας Artifex.

Διοργάνωση: Artifex Πληροφορίες-εγγραφές: τηλ. 210 6896770, 210 6896775
ww.artifex.gr και http:// www.chessculturalfestival.com

2 σχόλια:

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Ήρθε επιτέλους η ώρα να γίνουν και εκλογές στον ΣΠΖ Κέρκυρας, γιατί βαρέθηκα να βλέπω μπροστά μου βασιλιάδες.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπήρχε και κατηγορία νηπίων στην Χαλκιδική για να πάρουμε κάνα μετάλλιο..