Πέμπτη, Ιουλίου 28

Μικρές Παγίδες

Κώστας Γαρμπής
Μικρές Παγίδες: Φονική ποίηση για προχωρημένους αρχάριους
Πρόλογος: Χρήστος Κεφαλής
Σελ. 79
τιμή: 10,90€
Εκδόσεις Φαραί, Αθήνα 2011
Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Τόπος

Δελτίο Τύπου
Οι Μικρές Παγίδες είναι μια πρωτότυπη προσπάθεια να συνδεθούν δυο διαφορετικοί κόσμοι, το σκάκι και η ποίηση। Ο Κώστας Γαρμπής παίρνει αφορμή από σκακιστικές μινιατούρες και εμπνέεται από μεγάλους ποιητές μας, για να καταθέσει τη δική του συμβολή στον ποιητικό στοχασμό γύρω από τη ζωή, την ελπίδα, τη διάψευση, τον θάνατο.


Το βιβλίο, με σκληρό εξώφυλλο, μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό δώρο για σκακιστές, αλλά και ερασιτέχνες φίλους του παιχνιδιού, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ξαναπαίξουν σε κάποια παραλία μερικές από τις πιο φημισμένες μινιατούρες και να διαλογιστούν ταυτόχρονα πάνω στους συνειρμούς του ποιητή। Προλογίζεται από τον γνωστό σκακιστή Χρήστο Κεφαλή.


Ο συγγραφέας ζει και εργάζεται στην Αθήνα με άλλο όνομα. Είναι ήδη γνωστός στο σκακιστικό κοινό ως Αννίβας Αρνέλλος με το μυθιστόρημά του Μια Παρτίδα Σκάκι (2002), μια ενδιαφέρουσα κριτική των κοινωνικών συνθηκών με φόντο την «Αθάνατη Παρτίδα» του Άντερσεν, που είχε τύχει θετικής υποδοχής. Έχει δημοσιεύσει όμως και σειρά άλλων λογοτεχνημάτων:

Για περισσότερες πληροφορίες: Εκδόσεις Τόπος, Πλαπούτα 2 & Καλλιδρομίου, 11473 Αθήνα, τηλ.210 8222835, e-mail: info@motibo.com· Νίκος Χήρας (υπεύθυνος Τμήματος Πωλήσεων), 210 8226883, e-mail: nchiras@motibo.com.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kasselouri kapou grafeis anonima kai mas karafliazeis....

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Για να λάβω και εγώ μια προσωπική θέση.

Δεν δίνω μία για το ποιος έγραψε τα ανώνυμα σχόλια.

Και όποιος έψαχνε για φταίχτες με τον τρόπο που έψαχνε, καλά κάνει και αυτοχαρακτηρίζεται ως Λεχρίτης.