Παρασκευή, Μαΐου 11

4o Μεσογειακό Πρωτάθλημα Σκάκι Νέων-Νεανίδων 2012‏

Το "4ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Σκάκι Νέων-Νεανίδων", κάτω των 20 ετών, θα διεξαχθεί στα Χανιά από 27 Αυγούστου (άφιξη) έως 4 Σεπτεμβρίου 2012 (αναχώρηση) στο ξενοδοχείο IOLIDA BEACH Luxury Resort Hotel*****, στη περιοχή Αγία Μαρίνα.

Διοργανωτές των αγώνων είναι ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ, η Mediterranean Chess Association - MCA και τα SMILE HOTELS - ΚΑΡΑΒΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1992. Θα βραβευτούν, εκτός από τους νικητές της γενικής κατάταξης, με κύπελλα και μετάλλια οι νικητές/τριες στις ειδικές κατηγορίες κάτω των 8, 10, 12, 14, 16, 18 ετών.

Ενα αγόρι και ένα κορίτσι από κάθε χώρα μέλος της Σκακιστικής Ενωσης Μεσογειακών Χωρών (Mediterranean Chess Association - MCA) δικαιούται να συμμετάσχει με πλήρη φιλοξενία από τους διοργανωτές.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι στο προηγούμενο πρωτάθλημα νικητής στους νέους ήταν ο Τούρκος σκακιστής Τopak Engin και στα κορίτσια νικήτρια η Ζωή Ιορδανίδου.

Το "Μεσογειακό Πρωτάθλημα Σκάκι Νέων-Νεανίδων" είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για τους νέους της Ελλάδας και των υπολοίπων χωρών της Μεσογείου, μιας θάλασσας που χωρίζει αλλά και ενώνει ταυτόχρονα χώρες και λαούς με διαφορετικό πολιτισμό, διαφορετικές κουλτούρες, παραδόσεις, κ.ά. να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

Επί πλέον ο χρόνος και ο τόπος των αγώνων είναι ιδανικός συνδυασμός για διακοπές και σκάκι, στο πολυτελές IOLIDA BEACH Luxury Resort Hotel *****, ένα εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα ιδανικά κτισμένο σε απόσταση λίγων μέτρων από την αμμώδη παραλία της Αγίας Μαρίνας, ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο μόλις 8 χιλιόμετρα δυτικά από την παλιά πόλη των Χανίων.

Προκήρυξη και Πληροφορίες για τη συμμετοχή στους αγώνες θα βρείτε στο http://www.kydonchess.gr/

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άγγελε η σχέση σου με το σκάκι είναι τελείως συμπτωματική.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ'ΧΕΙ ΑΡΕΤΕΣ......ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ........ΚΡΥΦΑ ΤΟΝΕ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝΕ........ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ.......(Διωγμένος).

Ανώνυμος είπε...

Ο Ναθαναήλ κατηγόρησε τον Γεωργιάδη ότι πρόσβαλε αυτόν και την ομάδα και άρα δεν έχει θέση σ'αυτή.Άλλο βασικό επιχείρημα του Ναθαναήλ ήταν ότι ο Γεωργιάδης δημιουργησε επεισόδιο μέσα στον σύλλογο της Κέρκυρας. Ο Γεωργιάδης αμύνθηκε λέγοντας ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν.Οι φωνές του μέσα στο κτίριο του ΣΠΖΚ ήταν γιατί ένιωθε αδικημένος.Μια πρόχειρη εξέταση των γεγονότων δείχνει ότι ο Γεωργιάδης δεν έκανε τίποτα εξαιρετικό- οι δηλώσεις του είχαν τον χαρακτήρα καλοπροαίρετης κριτικής. Συνοψίζοντας, δεν υπήρχε το παραμικρό στοιχείο που να δημιουργεί υποψίες,συνεπώς οι κατηγορίες του Ναθαναήλ προς τον Γεωργιάδη Κ. μπορούν άνετα να χαρακτηρισθούν ως συκοφαντικές.Όμως το "θράσος" του Γεωργιάδη Κων>νου να αρνηθεί οποιαδήποτε συγγνώμη προς τον πανίσχυρο θεό του σκακιού Ναθαναήλ τον οδήγησαν τελικά εκτός του ΣΠΖΚ.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά είναι όλα τα παραπάνω εκτός από ένα:Ο Γεωργιάδης-Τριβυζάς Κων/νος δεν είναι εκτός ΣΠΖΚ. Αποτελεί πάντα ένα ενεργό και δραστήριο μέλος της μεγάλης ομάδας ζατρικίου της Κέρκυρας.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, απασχολούν κανένα τα κουτσομπολιά της Κέρκυρας;

Τριβυζάς Κων/νος είπε...

Ακούσθηκε και κυκλοφορεί ευρέως η φήμη ό,τι τα ματς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού είναι όλα στημένα.Η άποψή μου είναι ότι δεν ισχύει αυτό.Στο παρελθόν έχουν παιχθεί πολλές καλές και μαχητικές παρτίδες μεταξύ των δύο διεκδικητών για το παγκόσμιο στέμμα.Πάντως ακόμα και αν ήταν σε κάποιο βαθμό στημένα τα ματς αυτά δεν χάνουν καθόλου από την παιδαγωγική και αισθητική τους αξία. Π.χ. τα ματς Κάρποφ-Κασπάροφ ή τα Σμύσλοφ-Μποτβίννικ είναι πρότυπα για αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου!Η αξία των παρτίδων αυτών παραμένει διαχρονική και ανεξίτηλη όσα χρόνια και αν περάσουν!

Τριβυζάς Κων/νος είπε...

Αν ο Ανώνυμος θεωρεί ό,τι είναι κουτσομπολιά η συζήτηση για την μεγάλη κρίση που παρατηρείται στην ανάδειξη ταλέντων και στην παιδαγωγική διαδικασία του σκακιού στην Κέρκυρα και στην Δυτ. Ελλάδα συνολικά, μπορεί άνετα να μη συμμετέχει σ'αυτή!

Ανώνυμος είπε...

Ποιός Ανώνυμος από όλους; Αυτός που γράφει άσχετες μαντινάδες, αυτός που ανώνυμα αναφέρει κρίσεις και ονόματα, αυτός που τον διορθώνει ή αυτός που μιλάει για τα κουτσομπολιά της Κέρκυρας;

Ανώνυμος είπε...

"2.22 Αν αθλητής διαγραφεί από Σωματείο για πειθαρχικό παράπτωμα και η διαγραφή του επικυρωθεί από το ΔΣ της ΕΣΟ,δεν μπορεί να επανεγγραφεί σε άλλο Σωματείο πριν περάσουν τέσσερα (4) χρόνια από την τελεσίδικη τιμωρία ή δύο (2) χρόνια για το ίδιο Σωματείο. Παράβαση τιμωρείται σύμφωνα με όσα ισχύουν για παράβαση κανονισμών εγγραφών".

Από τον Πειθαρχικό Κανονισμό της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας...

Λιζιας είπε...

...διέρρευσε στους σκακιστικούς κύκλους και το περιστατικό κατηγοριών/καταγγελιών του Αλέξανδρου Κόσκωρου κατά πρώην (σκακιστικού) συνεργάτη του, ο οποίος πρόβαλλε σε σκακιστική ιστοσελίδα τον Α. Κόσκωρο.... για να ξέρουμε ποιους προβάλλουμε.