Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20

ΜΑΤ σε 2 κινήσεις

Σε όλες τις παρακάτω θέσεις παίζουν τα λευκά και κάνουν ΜΑΤ σε 2 κινήσεις:





Λύση:1) 1.Βη8+   Πxη8
               2.Ιζ7#

          2) 1.Βxζ6+  ηxζ6
              2.Αxζ6#

          3) 1.Βxζ7+  Πxζ7
              2.Πε8#

          4) 1.Βxζ8+ Ιxζ8
              2.Πε8#

          5)1.Βxθ7   Αν Πxθ7 τότε 2.Πζ8#   Αν 1....  Βγ5 ή Βδ6 ή Ιδ5 τότε 2.Βζ7# Αν 1....  Ιζ5 τότε 2.Βxη6#  Αν 1...  οποιαδήποτε άλλη κίνηση... τότε Βε7# 

          6)1.Ιη6+  θxη6
             2.Βxθ8#

13 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο θάνατος καμιά φορά
τον άνθρωπο λυτρώνει
προπάντων να'ναι δυστυχής
που φεύγει κι αλαφρώνει.

Καλό ταξίδι φίλε,συνάδελφε και πατέρα Τέλη Μπακίρη.Να'ναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

Φιντέ Μαίτρ είπε...

Άλλη μια θλιβερή αποτυχία ήρθε να προστεθεί στην μακριά αλυσίδα ατυχών αποτελεσμάτων των Κερκυραίων εφήβων. Η 51-η θέση του Αυγούστη στην Κρήτη αποδεικνύει την ανικανότητα όχι τόσο του ίδιου του παίκτη όσο του λάθος τρόπου προετοιμασίας του για μεγάλους αγώνες.Αντί να βρίζουν και να επιτίθενται με μειωτικούς χαρακτηρισμούς στους ειδικούς που ασκούν κριτική, καλό θα ήταν να στρωθούν κάτω και να αναλύσουν τι δεν πάει καλά.Με εξαίρεση τον Σπύρο Κολυτά τον οποίον και συγχαίρουμε για τις επιτυχίες του,όλοι οι υπόλοιποι φαίνεται ότι βαδίζουν σε λάθος δρόμο ,χωρίς ελπιδα ανάκαμψης.Άλλη μια γενιά σκακιστών πάει να χαθεί...

Φιντέ Μαίτρ είπε...

Θα ήθελα να ανακαλέσω για όλα όσα είπα αναφορικά με την απόδοση του νεαρού παίχτου Αυγούστη. Ο Πάνος είναι ένας καταπληκτικός παίκτης και η 51η θεση σε ισοβαθμία με την 34η στο πανίσχυρο οπεν της Παλαιόχωρας μόνο αποτυχία δεν μπορεί να θεωρηθεί...Είναι αλήθεια ότι με πιάνουν κρίσεις ζήλειας μερικές φορές γιατί εγώ ποτε δεν θα γίνω τόσο καλός,κάπως όμως πρέπει να περνάω τις ατελείωτες ώρες μοναξιάς μου...και ποιός καλύτερος τρόπος από το να γράφω ασυναρτησίες στο μπλογκ της Ηγουμενίτσας? αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο,ελπίζω οι απανταχού θαυμααστές μου να καταλάβουν...

Φιντέ Μαίτρ είπε...

Το προηγούμενο σχόλιο δεν γράφηκε από τον ΦΜ αλλά από πλαστογράφο.Δεν ανακαλώ τίποτα!

Φιντέ Μαίτρ είπε...

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ό,τι κάποιος για να προστατέψει την υπόληψη του σαν σκακιστής καταφεύγει στην πλαστογραφία.(βλ. προηγούμενο σχόλιο).Αλήθεια από πότε είναι επιτυχία η 51 ή η 34 θέση σε ένα μέτριο τουρνουά;Το τουρνουά Παλαιόχωρας δεν ήταν και κανένα Ζονάλ!Επίσης είναι αστείο ένας FM να ζηλεύει έναν παίκτη Γ'Κατηγορίας!(Που φοβάται να παίξει στα τουρνουά μπλιτς του συλλόγου του).Όσο για τις "ατελείωτες ώρες μοναξιάς μου" σε πληροφορώ ότι κάθε σχόλιο που δημοσιεύω ,συμπεριλαμβανομένου και των προφίλ των Κερκυραίων σκακιστών , δεν μου παίρνει παρά ένα 5λεπτο με ένα τέταρτο της ώρας.
Μάθε άθλιε πλαστογράφε να γράφεις την λέξη "θαυμαστές" ως "θαυμααστές" και μετά να με πιάσεις στο στόμα σου (ή μάλλον στην πένα σου).-Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!

Φιντέ Μαίτρ είπε...

@ Συνήγορο του Αυγούστη. Εγώ γράφω ασυναρτησίες; Μάθε πως είχα βαθμό 19/20 στην Έκθεση Ιδεών στις Πανελλαδικές!Αν δεν καταλαβαίνεις ό,τι γράφω αυτό είναι δικό σου πρόβλημα!Αν διαφωνείς με τις απόψεις μου μπορείς να απαντήσεις σ'αυτές ή να με διαψεύσεις με λογικά επιχειρήματα.Και αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα από όλα αυτά, τότε λυπάμαι .. έχασες!

Πάνος Αυγούστης είπε...

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο γίνεται όλη αυτή η κριτική και η βαβούρα γύρω από την επίδοση μου στο οπεν της Παλαιοχώρας.Δεν γράφω για να το παίξω λόγιος,γράφω γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω τα ίδια και τα ίδια από ένα συγκεκριμένο άτομο.Τα τελευταία 2.5 χρόνια έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στην Κέρκυρα και οτι και να πιστεύει ο ...Φιντέ Μαιτρ,θα έπρεπε να στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια αντί να γράφει ο καθένας τα δικά του.

Πάνος Αυγούστης είπε...

Μιας και αναφέρατε το τουρνούα της Παλαιοχώρας όμως,θα ήθελα να προσθέσω ότι εγώ είμαι ευχαριστημένος με την επίδοση μου,ανεξάρτητα του τι θα βγει να πει ο καθένας.Σε μερικές μέρες αναχωρεί η κερκυαική αποστολή για τα ''Ίσθμια''. Εύχομαι καλή επιτυχία στον καθένα ξεχωριστά,είμαι σίγουρος ότι θα μας κάνουν υπερήφανους.

Φιντέ Μαίτρ είπε...

Κάποιος εδω μέσα γραφει ως Φιντε Μαιτρ χωρίς να είναι Φιντε Μαίτρ. Ως ο αυθεντικός Φιντέ Μαιτρ θέλω να αποκαλύψω ότι θαυμάζω τον κύριο Αυγούστη και καταγγέλω τον δήθεν Φιντε Μαιτρ που τον διαβάλλει. Ανακαλω δε όσα είπε για λογαριασμό μου. Ο πλαστός Φιντε Μαιτρ δεν ξέρω τι έκανε στην έκθεση ιδεών, εκτίθεται όμως για τις ιδέες του

Φιντέ Μαιτρ είπε...

Καθώς Φιντε Μαιτρ στη Δυτική Ελλάδα δεν υπάρχει, αλλα βέβαια ο καθένας ανώνυμα μπορεί να δηλώσει ότι θέλει, τροφοδοτήσαμε τον μεγάλο υπολογιστή με το στιλ γραφής, τη βαθμολογία στις Πανελλάδικές αλλά και το μένος εναντίον των νέων παικτών (φυσιολογικό μετα από τόσες ήττες) και μας έδωσε παικτη Β' (!) κατηγορίας με ελλιηνικο ΕΛΟ μικρότερο του 1815.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ό,τι στην Δυτ.Ελλάδα υπάρχουν πολλοί μαιτρ ... που τσακώνονται μεταξύ τους!Το θέαμα είναι θλιβερό.Φυσικά όλοι βλέπουμε ποιος είναι ποιος ,ποιος γράφει την αλήθεια και ποιος όχι και ποιος γράφει σε ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ πάνω από όλα.
Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις και οι ειρωνείες καλό θα ήταν να λείπουν.Επίσης καλό θα ήταν να μιλάει κανείς εκ μέρους του εαυτού του και όχι προσποιούμενος κάποιον άλλον.
Ας ελπίσουμε να επικρατήσει η ηθική τάξη!Αλλιώς προβλέπω να βγαίνουν μαχαίρια!;

Κώστας Γεωργ. είπε...

Από κάποιον "φωτογραφίζομαι" ως αυτός που κάνει την κριτική.Ο Ελληνικός μου τίτλος και έλο είναι όντως: (ΒΚ,1815).
Ε,λοιπόν είναι τιμή μου και μαγκιά μου να γράφω ό,τι θέλω για όποιον θέλω και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν!
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί θίχτηκε αυτός ο κάποιος για την κριτική στο αποτέλεσμα του κ.Αυγουστη,από την στιγμή που ο ίδιος ο νεαρός παίκτης πήρε αυτές τις παρατηρήσεις πολύ ελαφρά και κουλ.Αν η κριτική δεν πειράζει τον ίδιο τον Πάνο δεν νομίζω ό,τι υπάρχει λόγος να ανακαλέσω τίποτα από όσα ειπώθηκαν.
Νομίζω ότι γράφω αλήθειες,κάτι που μακροπρόθεσμα θα ωφελήσει τους νεαρούς μας παίκτες.Δεν είναι πια μωρά για να τα κανακεύουμε λέγοντάς τους ψέμματα και ωραιοποιώντας καταστάσεις!
Επίσης θα παρακαλούσα αν ο "θιγμένος" είναι ο προπονητής τους,να επικοινωνήσει μαζί μου τηλεφωνικά ώστε να λυθεί αυτή η παρεξήγηση και το κρυφούλι μέσω Ίντερνετ.
-Αυτά.
Καλή επιτυχία στην Κερκυραική αποστολή στην Κόρινθο!

Πάνος Αυγούστης είπε...

Το ότι δεν απάντησα με τον άγαρμπο τρόπο με τον οποίο απάντησα σε προηγούμενες κριτικές δεν σημαίνει οτι με χαροποίησε η συγκεκριμένη,απλά δεν έδωσα σημασία. Το να κατηγορεί κανείς κάποιον άλλον ονομαστικά για πλαστογράφιση δε, είναι σοβαρό...Μιας και αποφάσισε ο Φιντέ Μαιτρ να αποκαλύψει την ταυτότητα του και ανοιχτά λοιπόν,θα τον παρακαλούσα να είναι περισσότερο προσεκτικός με τις περιβόητες κριτικές του στο μέλλον.Μπορεί να πιστεύει πως αυτές οι κριτικές θα ωφελήσουν αυτούς για τους οποίους γίνονται,στην πραγματικότητα όμως εχει καταντήσει αστεία αυτή η ιστορία,πλην του ότι είναι πολύ πιθανό να θίξουν τους δέκτες τους.