Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18

ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΣΣΔΕ 2013

Παράγραφος 1
Σε συνέχεια της προκήρυξης της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Αριθμός Πρωτοκόλλου 91899/16-12-2012, η επιτροπή Δυτικής Ελλάδας (ΤΕΣΣΔΕ) και ο Σκακιστικός Όμιλος Θεσπρωτίας (ΣΟΘ) προκηρύσσουν το Ομαδικό Διασυλλογικό Κύπελλο της ΤΕΣΣΔΕ για το 2013.



Παράγραφος 2
Ως τόπος διεξαγωγής ορίζεται το Πνευματικό Κέντρο, στην Ηγουμενίτσα.

Παράγραφος 3

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

1η Αγωνιστική 23/02/2013 ώρα 14:00
2η Αγωνιστική 23/02/2013 ώρα 17:30
3η Αγωνιστική 24/02/2013 ώρα 10:00
4η Αγωνιστική 24/02/2013 ώρα 13:30
Παράγραφος 4

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΤΕΣΣΔΕ. Ο ανώτατος αριθμός των ομάδων ορίζεται στις 16 ομάδες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με ηλεκτρονικό μήνυμα προς τον κ. Καίσαρη Άγγελο στο τηλέφωνο 6973489528 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) chessmaster917@yahoo.gr, είτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε πάνω αριστερά στο blog: http://kesaris.blogspot.gr , μέχρι και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2013.
Παράγραφος 5

Η σύνθεση των ομάδων είναι τετραμελής. Κάθε σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει με οποιαδήποτε σειρά 4 σκακιστές ανεξάρτητα από δυναμικότητα, φύλλο και ηλικία.
Οι αρχηγοί των ομάδων υποχρεούνται να δηλώσουν τους βασικούς και τους αναπληρωματικούς παίχτες που θα χρησιμοποιήσουν, από το Σύλλογο τους. Αυτοί οι παίχτες θα χρησιμοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Διασυλλογικού Κυπέλλου ΤΕΣΣΔΕ και δεν μπορούν να αλλάξουν.
Οι αρχηγοί των ομάδων υποχρεούνται να δώσει τη σύνθεση της ομάδας του 15’ λεπτά πριν την έναρξη του γύρου.

Παράγραφος 6
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και ο χρόνος σκέψης ορίζεται, για κάθε αντίπαλο, 60 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνεται ο σκακιστής/ σκακίστρια παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30΄΄) χρόνου σκέψης.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής/ σκακίστρια που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων μηδενίζεται.

Παράγραφος 7
Οι αγώνες διεξάγονται με απλό σύστημα νοκ – άουτ και η νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα προκρίνεται στον επόμενο γύρο μέχρι τον ορισμό της κυπελλούχου της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία αποκτά το δικαίωμα να συμμετάσχει στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παράγραφος 8
Τα ζευγάρια των γύρων θα προκύψουν με ελεύθερη κλήρωση πριν την έναρξη των αγώνων. Στον πρώτο γύρο οι ομάδες «εντός έδρας» καθορίζονται με κλήρωση. Στους επόμενους ακολουθείται η διαδικασία εξισορρόπησης χρωμάτων στην πρώτη σκακιέρα, όπως στο Ελβετικό σύστημα. Σε περίπτωση ίδιας διαδοχής χρωμάτων διενεργείται κλήρωση.

Παράγραφος 9
Διαιτητής για τη διοργάνωση του Κυπέλλου ΤΕΣΣΔΕ 2011 ορίζεται Αλέξανδρος Μπενάτης (Γ.Κ.)
Παράγραφος 10
Ως επιτροπή ενστάσεων ορίζετε ο κ. Ρεθύθης Γιάννης (Σ.Π.Ζ.Κ.), Συγκούνας Κωνσταντίνος (Σ.Ι.Σ.), Μπέμπης Νίκος (Σ.Ο.Θ.), ο κ. Αποστόλης Μπαλατσούρας (Πάλαιρος) και Σαμωνάς Κωνσταντίνος (Σ.Ε.Ν.Π.).
Ενστάσεις εναντίον των αποφάσεων του διαιτητή υποβάλλονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΣΟ. Το ύψος του παραβόλου ορίζεται στα 90 Euro. Σε περίπτωση δικαιωμένης ένστασης το παράβολο επιστρέφεται στον ενιστάμενο.
Παράγραφος 11
Για όσα δεν καλύπτονται από την παρούσα προκήρυξη ισχύουν οι κανόνες της FIDE και της ΕΣΟ για τους αγώνες κυπέλλου.
Για όσα δεν καλύπτονται από την συγκεκριμένη προκήρυξη, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο διευθυντής αγώνων και ο επικεφαλής διαιτητής.

Για την ΤΕΣΣΔΕ
Σκιαδόπουλος Νικόλαος                                                                    
Πρόεδρος ΤΕΣΣΔΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το φετινό κύπελλο Δυτ. Ελλάδος ήταν μια παράσταση για έναν ρόλο: Η νεανική ομάδα των Ιωαννίνων κυριάρχησε, και αναμενόμενα (για όποιον καταλαβαίνει από σκάκι), σήκωσε το τρόπαιο. Από την άλλη αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσαν και πάλι οι επιλογές των Κερκυραίων για την πρώτη ομάδα του ΣΠΖΚ. Μήπως στο νησί δεν υπάρχουν παίχτες;! Τελικά ποιος φταίει για την αποδυνάμωση της ομάδας;

Ανώνυμος είπε...

@ κ.Μάνο Ναθαναήλ:
Ορισμένες φορές όποιος αμφισβητεί την αυθεντία κάποιων, σε οποιοδήποτε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας,(και στο σκάκι), κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί από αυτούς ως γραφικός, τρελός, λαμόγιο, απόβρασμα ή οτιδήποτε άλλο.Προσωπικά δεν φοβήθηκα ποτέ κανέναν και έχω μάθει να λέω την γνώμη μου με τόλμη και ειλικρίνεια.Αν αυτό το είδος της κριτικής ενοχλεί κάποιους ,αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα.