Σάββατο, Φεβρουαρίου 16

ΜΑΤ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ!!!

Στην παραπάνω θέση ο μαύρος έχει την δυνατότητα να κάνει ΜΑΤ σε τρεις κινήσεις.

Η λύση του προβλήματος είναι πολύ εύκολη, αρκεί το άτομο που προσπαθεί να λύσει 

το πρόβλημα να μην θεωρεί πως επειδή η βασίλισσα είναι το δυνατότερο κομμάτι δεν

θα πρέπει να θυσιαζεται.



ΛΥΣΗ:

1...            Βη1+

2.Πxη1  Ιζ2+

3.Ρη2    Αθ3#

Όλες οι κινήσεις του άσπρου είναι αναγκαστικές!!!

11 σχόλια:

Φιντέ Μαίτρ είπε...

Άλλο ένα σχολικό πρωτάθλημα έγινε αυτό το Σαβ/κύριακο στην Κέρκυρα.Οι νικητές και πάλι οι ίδιοι: Κολυτάς,Αυγούστης και Σία πήραν το κύπελλο και χρυσό μετάλλιο. Άραγε οι γονείς τους δεν βλέπουν ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που επιθυμούν να κερδίσουν και μένουν διαρκώς με την πίκρα;Είναι κακό για τους παραπάνω αθλητές να απέχουν καποια χρονιά ώστε να δώσουν την ευκαιρία και σε άλλους να διεκδικήσουν κάποιο έπαθλο;Πλέον η αξία του κυπέλλου τους έχει γίνει ίδια με αυτή ενός πλαστικού μπουκαλιού από εμφιαλωμένο νερό...!

Πάνος Αυγούστης είπε...

Ο Μπιντε Μαιτρ άμα ηταν σωστός άντρας να έβγαινε να μιλήσει ανοιχτά και όχι πίσω απο την ανωνυμία.
Κανες δεν τολμησε να με συγκρινει με τον μεγαλο Μαγκνους Καρλσεν,ο καθενας βεβαια εκλαμβανει τα σχολια των αλλων με τον τροπο με τον οποιον τον συμφαιρει για να δωσει μια εξυπνη (?) απαντηση.Απλα ο κυριος Ναθαναηλ θελησε να δωσει βαρυτητα στην κατασταση δινοντας το πιο ακραιο παραδειγμα ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ οχι ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ.
Οπως και να εχει το να ζηταει κανεις να αποσυρθουν απο τους αγωνες σκακι ανερχομενοι παιχτες οπως εγω και ο Κολυτας ειναι απαραδεκτο.Με την ιδια λογικη θα επρεπε καθε επιτυχημενος παιχτης να σταματαει να παιζει..Αν οντως νοιαζοταν για την προοδο τως νεων σκακιστων οπως ισχυριζεται ο περιβοητος Μπιντε Μαιτρ,αντι να κανει τετοιες ανουσιες προτασεις και να κριτικαρει σε καθε ευκαιρια θα επρεπε να στηριζει ολους τους νεους παιχτες, διακριθεντες και μη.
Περι των ισχυρισμων οτι οποτε εχει παιξει μαζι μου εχει κερδισει,τους διαψευδω.Οχι λογω ματαιοδοξιας,αλλα γιατι δεν ειναι η αληθεια.Δεν εχω κανενα απολυτως λογο να κατσω να συγκριθω σαν παιχτης με τον ''Μπιντε Μαιτρ'',να τα λεμε σωστα τα πραγματα ομως ο λογος για τον οποιο εξαπελυσε αυτη την επιθεση προς το προσωπο μου ηταν διοτι τον ενοχλησε το σχολιο του κυριου Ναθαναηλ σε τετοιο βαθμο που αρχησε να λεει και ψεματα για να μαζεψει τα ασυμαζευτα.
Οσο για το ΕΛΟ μου,δεν ειναι 1700.Ειναι 1524 διεθνες και 1340 ελληνικο! Το αν παιζω για τοσο θα το κρινουν οι συμπαιχτε μου και οχι ο ''διωγμενος'' (αναφερομαι στο περιβοητο αρθρο ναι!)
Αυτα απο μενα

Φιντέ Μαίτρ είπε...

Η πρόταση μου δεν είναι να αποσυρθούν για πάντα οι παραπάνω σκακιστές ,αλλά για 1-2 χρόνια ώστε να αναδειχθούν και άλλοι νέοι παίχτες, και όχι όλο οι ίδιοι να κερδίζουν.Η πρόταση είναι πρωτοποριακή αλλά αρκετά λογική.Αυτά τα κύπελλά που δίνονται χάνουν την σημαντικότητά τους όταν δεν αλλάζουν χέρια.-
Μάλλον με μπερδεύετε με άλλον. Δεν είμαι ξεφτίλα , είμαι γραφίστας με πολλές καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αυγούστη είναι ξεκάθαρο ότι ρίξατε κάποια σπόντα η οποία θίγει κάποιο άτομο (ή άτομα), αλλά κατά την άποψή μου δεν πρέπει στην αρχή της σκακιστικής σας καριέρας να δημιουργείτε εχθρούς....τα άτομα που θίχτηκαν μπορεί να διάβασαν και να μην απάντησαν ή να διάβασαν και να απαντήσουν.... Πάντως να ξέρετε ότι το να θίγετε επώνυμα κάποιες λεπτές καταστάσεις δεν ευνοεί την θέση σας (καθόλου μάλιστα). Εγώ στην θέση σας απλά θα έδινα μια απάντηση κάνοντας τον ΑΝΗΞΕΡΟ όπως κάνουμε όλοι μας, παρά να τσιγκλάμε καταστάσεις και πράγματα.

Φιλικά,
Εγώ...

Πάνος Αυγούστης είπε...

Για να μην παρεξηγηθω,ισως ειπα παραπανω απο οσα χρειαζοταν και να το πηρα πολυ προσωπικα,δεν μπορει να βγαινει ομως ο καθενας και να λεει τετοια πραγματα,το περιεχομενο της προτασης ηταν που με ενοχλησε οχι τοσο οτι ημουν εγω ενας απο τους δυο παιχτες που κατονομαστηκαν..για οποιονδηποτε λεγοταν κατι τετοιο η ιδια θα ηταν η αντιδραση μου.

Φιντέ Μαίτρ είπε...

Αγαπητέ μου κ.Π.Αυγούστη.Η κριτική μου δεν είχε σκοπό να σας μειώσει σαν παίκτη και σαν άνθρωπο.Έχετε αποδείξει την αξία σας άλλωστε επανειλλημένα!Αλλά όταν πάντα ο ίδιος κερδίζει τα κύπελλα δεν υπάρχει εξέλιξη και πρόοδος ,ούτε στο σκάκι αλλά ούτε και στην ζωή. Σε συμβουλεύω δε να αλλάξεις προπονητές γιατί οι τωρινοί θα σε διαφθείρουν ανεπανόρθωτα.Επίσης ,όχι ,δεν είμαι ο διωγμένος του διαβόητου και σιχαμερού άρθρου του Καίσαρη, αλλά ένας εξπέρ του ζατρικίου.Μήπως θα έπρεπε να ζητήσετε μια μεγάλη συγγνώμη από τον κ.Γεωργιάδη Αλ.;

Ανώνυμος είπε...

Από ότι κατάλαβα ο κύριος Αυγούστης δεν έριξε κάποια σπόντα, αλλά απλά κατηγόρησε ευθέως τον Καίσαρη για το άρθρο "ο Διωγμένος" που όλη η σκακιστική κοινότητα καταδίκασε (γιατί απλά είναι ένα άρθρο-μπούρδα και ψευδές).

Unknown είπε...

Μία διδακτική παρτίδα θα δούμε σήμερα:
ΛΕΥΚΑ Καίσαρης Άγγελος
ΜΑΥΡΑ Γεωργιάδης Κώστας
Τουρνουά Πύρρος-2, Ηγουμενίτσα 2013
1.β3 ε5 2.Αβ2 δ6 3.ε3 Ιγ6 4.Αβ5 Αδ7 5.Ιζ3 Ιζ6 6.Αχγ6 Αχγ6 7.δ4 ε4 8.Ιζδ2 δ5 9.Αα3 Αχα3 10.Ιχα3 Βε7 11.Βγ2 ο-ο
12.γ4 Παδ8 13.Ββ2 Ιθ5 14.ο-ο-ο ζ5
15.η3 α5 16.γχδ5 Αχδ5 17.Ιαγ4 Ιζ6 18.Ιχα5 β6 19.Ιαγ4 Πγ8 20.Ρβ1 β5 21.Ια5 Ββ4 0-1

Αφιερώνω αυτή την λαμπρή ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ μου, σε όλους όσους με κατηγορούν και λασπολογούν εις βάρος εμένα και του αδελφού μου Αλέξανδρου.Σ'αυτή την περίπτωση ο "ΔΙΩΓΜΕΝΟΣ" από την σκακιέρα ήταν ο Καίσαρης και πολύ γρήγορα μάλιστα!

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Πάνο, γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποια άτομα τα οποία μιλάς στο facebook τα οποία μιλούν γενικά πολύ άσχημα στον κόσμο, και δεν πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη παρέα για σένα.

Επίσης βλέπω ότι γενικά ο τρόπος σου απέναντί μου είναι γενικά απότομος.

Δεν έχω γενικά κάτι άλλο να συζητήσω με σένα (απαξιώ γενικά). Είμαι 40 χρονών και συνομιλώ με τους συνομήλικούς μου και όχι με σχολιαρόπαιδα...

Πάντως Μάνο μην αφήνεις τους παίκτες σου να τσακώνονται με τον καθένα στο διαδίκτυο...

Άλλο θέμα τώρα:
Το θέμα μου είναι τώρα πού θα γίνει το τουρνουά ΒΔ Ελλάδας και μάλιστα επιθυμώ άπειροι σχολιαστές όπως Καίσαρης να αποφύγουν αναφορά στο όνομά μου για το συγκεκριμένο τουρνουά...αν περάσει ο συγκεκριμένος πάνω από την σκακιέρα μου θα προσπαθήσω να μη δει τις κινήσεις μου και με σχολιάσει (δηλαδή κακοπροαίρετα να με σχολιάσει).
Πάντως επιθυμώ να ξέρω ΠΟΥ θα γίνει το ατομικό πρωτάθλημα ΒΔ Ελλάδας.

Πανος Αυγουστης είπε...

ζητώ ένα μεγαλο συγνωμη απο τον κυριο Α.Γεωργιαδη, δεν ειχε να κανει με αυτον το σχολιο του προκειται περι παρεξιγησης.Η αναφορα μου στο εν λογω αρθρο ηταν λανθασμενη και οχι δεν εκανα επιθεση στον Αγγελο Καισαρη αλλα στο ατομο το οποιο εγραφε ολα αυτα που νομιζα πως ηταν ο Α.Γεωργιαδης,εκανα λαθος ομως..
Και παλι συγνωμη προκειται περι παρεξιγησης η αναφορα μου στο εν λογω αρθρο.

Πανος Αυγουστης είπε...

Επισης,δεν ειχα σκοπο να θιξω καμια κατασταση, ηταν μια αυθορμητη αντιδραση στο σχολιο του ''Φιντε Μαιτρ''. Οτι εγινε εγινε,δεν ειχα σκοπο να ανοιξω κοντρα με κανεναν απλα θιχτηκα με οσα εγραφε ο ''Φιντε Μαιτρ''