Δευτέρα, Μαΐου 13

6ο ΕΑΡΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

Ξεκίνησε το 6ο ΕΑΡΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ την Τρίτη 7 Μαΐου με τη συμμετοχή 240 σκακιστών από 8 χώρες χωρισμένων σε δύο γκρουπ

Α’ ΓΚΡΟΥΠ
Στον 1ο Γύρο τα περισσότερα φαβορί κέρδισαν. Εκπλήξεις είχαμε με τη νίκη του Τσεκμέ (1752) επί του Σταυρακάκη (2157), η νίκη του Γανιαρίδη (1722) επί του Milovanovic (2140), η νίκη του Χαρτάμπα (1685) επί του Τσικερδάνου (2056), η νίκη του Τσακνάκη (1671) επί του Σκουλάκη (2049) και οι ισοπαλίες της Αντωνιάδου (1728) με τον Κυρατζόπουλο (2151), του Θέμελη (1702) με τον Σπιρλιάδη (2091),
Στον 2ο Γύρο τα περισσότερα φαβορί εύκολα ή δύσκολα συνέχισαν τις νίκες τους. Εκπλήξεις είχαμε από τις νίκες των Τσολακίδου (1922) με τον Baranov (2326), Σταμούλα (1859) επί του Τελούδη (2199) και του Τόλια (1679) επί του Ιωαννίδη (2002). 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο χώρος των αγώνων είναι εξαιρετικός και έχει παραχωρηθεί από το Α.Π.Θ. για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. 

Η ζωντανή κάλυψη 4 σκακιέρων είναι σημαντικότατη και πλήθος σκακιστών παρακολουθούν online. Τις δύο πρώτες ημέρες περισσότεροι από 300 μοναδικοί επισκέπτες ήταν συνδεδεμένοι. http://www.pat.gr/ 

Στους αγώνες συμμετέχουν πλήθος μικρών παιδιών αλλά και ενήλικων που πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με το σκακιστικό μικρόκοσμο δείχνοντας την μεγάλη ανάγκη ύπαρξης τουρνουά στη Θεσσαλονίκη. 

Δυστυχώς οι 7 γύροι για τόσο μεγάλη συμμετοχή (παρ’ ότι χωρίστηκαν σε δύο ομίλους) είναι λίγοι. Ίσως από την επόμενη χρονιά το τουρνουά να πρέπει να γίνει σε 9 ή σε τρία γκρουπ ώστε να υπάρχει και καλύτερος συναγωνισμός. 

Στο χώρο λειτουργεί κυλικείο χορηγία γονέα τα έσοδα του οποίου θα καλύψουν μέρος εξόδων του τουρνουά. Θα πρέπει να τονιστεί η τεράστια βοήθεια μεγάλου αριθμού μελών μας που είναι εθελοντική και δίχως αυτούς τίποτε δε θα μπορούσε να συμβεί.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζοντας μια (καλοπροαίρετη) κριτική που έχει ξεκινήσει με σκοπό την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της νεολαίας μας από ακατάλληλους και επικίνδυνους εκπαιδευτικούς και παράγοντες ρωτάμε:
Ποιοί από τους σημερινούς προπονητές σκακιού στην Κέρκυρα έχουν τελειώσει την βασική εκπαίδευση; Επίσης ποιοί απ'αυτούς έχουν εξετασθεί έστω και μια φορά από ψυχολόγο,ψυχίατρο κ.ο.κ.; Διαθέτουν άραγε τα απαιτούμενα προσόντα για να διδάξουν τα παιδιά του κόσμου ή είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι γι'αυτά;(Όταν π.χ. παίζουν σκάκι στο Ίντερνετ με το ψευδώνυμο Tromannos αυτό τα λέει όλα...)

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

O Καίσαρης από όταν έγραψε το άρθρο "Ο Διωγμένος" κρύβεται και δεν μπορούσα να τον βρω. Μήπως κατάλαβε ότι τον κυνηγάει η αστυνομία για όλα αυτά που γράφει; Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για αυτόν και γενικά σε κάθε περίπτωση ο συγκεκριμένος blogger θα τιμωρηθεί πάσει θυσία για όσα έγραψε εναντίον μου. Πέραν του άρθρου υπάρχουν και άλλες κατηγορίες που τον βαρύνουν και αυτές είναι βουνό. Στο όχι μακρυνό μέλλον θα φανεί τι θα συμβεί με δαύτον.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

...Και επίσης να συμπληρώσω ότι όλοι μας εδώ έχουμε κάποιες διακρίσεις πλην του Καίσαρη ο οποίος κατακρίνει τους πάντες, όλοι έχουν παράπονα από αυτόν και το μόνο που έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια είναι να βγει μισή φορά πρωταθλητής σε κάποιο τουρνουά συλλόγου του το οποίο θα ενδιέφερε το πολύ 50 άτομα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί κύριοι.
Η κατάσταση με τις ανώνυμες κατηγορίες έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στα ίδια τα παιδιά μας.Οποιος θέλει,δημοσιεύει ό,τι θέλει.Οι ενήλικες μπορούμε να κρίνουμε.Τα παιδιά μας όχι.Πολλά δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στο (πρώην )ευγενές άθλημα θεωρώντας ότι για να γράφει κάποιος με τέτοιο τρόπο κάποιο λόγο θα έχει και ήδη εχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα.Οι ίδιοι οι γονείς έχουμε επιφυλάξεις.Θέλουμε να γνωρίζουμε άν ευσταθεί ότι κάποιος που ασχολείται με τα παιδιά μας δεν έχει καν πτυχίο βασικής εκπαίδευσης.Θυμίζω ότι στην αρχή της γνωριμίας μας ο καθένας έδωσε τα διαπιστευτήριά του.Αν αυτά δεν ισχύουν τότε πέσαμε θύμα πλάνης.Στην αντίθετη περίπτωση κάποιος είναι κοινός συκοφάντης.Και όλα αυτά....στην πλάτη των παιδιών μας.....
Και ...παρακαλώ:Κρατήστε ένα επίπεδο από όποια θέση κι αν βρίσκεται ο καθένας σας(μας)

Κων/νος Γεωργ.-Τριβυζάς είπε...

Επειδή ποτέ δεν είναι πολύ αργά για συγγνώμη θα ήθελα να πω τα εξής:Πράγματι ο κ.Ναθαναήλ έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια με τα σχολικά πρωταθλήματα για την ανάδειξη του σκακιού στην περιοχή.Το αναγνωρίζω.Επίσης αναγνωρίζω στον εαυτό μου μια λανθασμένη τακτική σχολιασμού (κυρίως μέσω facebook)της νέας πραγματικότητας που δημιουργείται στην Δυτ.Ελλάδα όσο αφορά στην ανάδειξη νέων ταλέντων.
Δυστυχώς οι πολλές μου ενασχολήσεις αυτή την περίοδο (Πανεπιστήμιο ,Οικογένοια κ.α.) μου είχαν αφαιρέσει την απαιτούμενη αντικειμενικότητα και καθαρή ματιά των πραγμάτων.
Ενόψει και του πρωταθλήματος Δυτ.Ελλάδας στην Κέρκυρα(στην κυριολεξία μερικά βήματα από το σπίτι μου),που ελπίζω και εύχομαι να αποτελέσει μια ΓΙΟΡΤΗ για το ζατρίκιο ,δηλώνω παράλληλα την εκτίμηση μου προς στους παράγοντες και παίκτες του ΣΠΖΚ.Ίσως ο (σκληρός) αποκλεισμός μου από την ομάδα για όλο το 2012 να ήταν για καλό τελικά και όλοι γίναμε ελπίζω σοφότεροι στο διάστημα που πέρασε.
Αυτά.Θα τα πούμε στην Κέρκυρα τις 15-16 Ιουνίου με καλή όπως πάντα διάθεση.

Ανώνυμος είπε...

Οι επιτήδειοι απλά θα μπορούσαν να αναρωτηθούν ΓΙΑΤΙ κάποιοι άνθρωποι εμφανίζονται με παράπονα, αντί απλά να προσπαθούν να καταπνίξουν με φριχτούς χαρακτηρισμούς απλούς ανθρώπους που είναι δυσαρεστημένους με κάποια πράγματα. Δηλαδή οι επιτήδειοι είναι οι έξυπνοι και αυτοί που δεν διοικούν οι άσχετοι;;;

Φιντέ Μαίτρ είπε...

Πρόκειται για το φαινόμενο του ξαφνικού "γιγαντισμού" του σκακιού που υλοποιήται και έρχεται στην επικαιρότητα τα ταλευταία χρόνια στην Κέρκυρα.Η απότομη αυτή και ίσως χωρίς τις κατάλληλες υποδομές ανάπτυξη έχει δημιουργήσει εκτός από νέες ευκαιρίες και αρκετά προβλήματα. Για παράδειγμα υπάρχουν παιδάκια νηπιαγωγείου που καλούνται να παίξουν για πρώτη φορά στην ζωή τους σε συνθήκες αγωνιστικού σκακιού! Τα κύπελλα που θα κερδίσουν κάποια από αυτά τα άτομα μπορεί εύκολα να τους κάνει αλαζόνες και φαντασμένους ή ακόμα και να χάσουν την επαφή με την πραγματικότητα.Φυσικά ό,τι λάμπει (κύπελλο) δεν είναι χρυσός,ενίοτε πρόκειται για απλό τενεκέ!
Οι παλιοί και δοκιμασμένοι παίκτες βλέπουν να χάνουν ξαφνικά την θέση τους στην ομάδα ,αναίτια και βίαια μερικές φορές, από μια νέα φουρνιά παικτών με άγνωστες δυνατότητες.
Όλα αυτά τα φαινόμενα μοιραία δημιουργούν αναταράξεις και ανταγωνισμούς μεταξύ των παικτών.Οι αδικημένοι ψάχνουν το δίκιο τους ,ενώ οι θύτες προσπαθούν να προασπίσουν τα δικά τους συμφέροντά.Κάτι που γίνεται δυστυχώς με ένα κάπως άσχημο ,άκομψο και απότομο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο....μετρ προτιμάει την απομόνωση των περασμένων ετών;Το σκάκι ανθεί στην κερκυρα και η συμμετοχή των παιδιών του νηπιαγωγίου είναι θαύμα που υπάρχει.Μπορεί να μη συμφωνούμε με τις τεχνικές του πώς θα κάνουμε ροκέ ενώ ο βασιλιάς μας έχει κουνηθεί ή για όλα τα άλλα τα χωρίς αποδείξεις που έλεγε ο γνωστός άγνωστος στο σχολικό αλλά το σκάκι πάει μπροστά.Αν αυτό στενοχωρεί την 'παλιά φρουρά 'που βύθισε το σκάκι στον ύπνο ας παραιτηθεί και ας αποσυρθεί.Ας αλλάξουν οι παλιοί παίκτες με νέους.Ποιό το πρόβλημα σε αυτό;Και αν κάποιοι βγάζουν χρήματα πρέπει εμείς να ζηλεύουμε και να τους θάβουμε σε γονείς παιδιών του συλλόγου;Εχετε τίποτα καλύτερο να προτείνετε;Τους εαυτούς σας πάντως δεν τους θέλει κανείς

Ανώνυμος είπε...

Δεν αναφέρεται κανένας μικρός και καμία διάκριση.Το θέμα είναι οι διοικούντες που πολύ σωστά οδηγούν το σκάκι εκεί που πρέπει να προχωρήσει.Στις δημοκρατίες η πλειοψηφία διώχνει αυτούς που δημιουργούν προβλήματα.Κάποιοι παραιτούνται από μόνοι τους και κάποιοι τιμωρούνται με αποκλεισμούς.Και αρχίζουν τα ύπουλα χτυπήματα και δεν συμαζεύονται παρά αφού κραχτούν από όλους

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε λίγο πιο πριν, αν πιστεύεις ότι η νέα φρουρά θα πάει καλύτερα από την παλιά είσαι γελασμένος. Μια από τα ίδια θα είναι και χειρότερα. Απλά δεν βλέπεις μπροστά σου άνθρωπέ μου, και η παλιά φρουρά έχει δόξες που εσύ απλά θέλεις να δυσφημίζεις γιατί δεν θέλεις να δεις τα θετικά τους. Και εσύ ανήκες στην παλαιά φρουρά και μας εμφανίζεσαι τώρα εσύ και η νέα φουρνιά σου σαν τον σωτήρα, τον Μεσσία ή κάτι παρόμοιο. Μεσσίες δεν υπάρχουν στο σκάκι, πάρτο χαμπάρι.

Ανώνυμος είπε...

@trialaro
η αύξηση του φασισμού στην ελλάδα οφείλεται κυρίως σε εσένα και όλους αυτούς που δεν δέχονται την πλειοψηφία.Και αλήθεια ποιοί είναι οι ταλαντούχοι παίκτες που υποσκελίζονται;Αυτοί που μια ζωή βλέπουν την ουρά των πρώτων;τόσα χρόνια δεν τους έφτασαν για να αποδείξουν τί αξίζουν;επίσης η κατηγορία ότι μαθαίνουμε τα μικρά να αλλάζουν θέση στα κομμάτια για να κερδίζουν αν ισχύει τότε ισχύει για όλους ,Τους πρώτους στη βαθμολογία και τους τέταρτους .Αυτά αγαπητέ μου είναι τα αποτελέσματα και σε ελβετικά και σε πουλ!

Unknown είπε...

Φαίνεται ό,τι κάποιος ανάλαβε να ζητήσει συγγνώμη "εκ-μέρους μου"(βλ.το προηγούμενο σχόλιο με επωνυμία Κων/νος Γεωργ.-Τριβυζάς). Φυσικά ουδεμία πρόθεση είχα να ζητήσω καμιά συγγνώμη από αυτούς που τόσο αδικά με τιμώρησαν! Η πρακτική της πλαστογραφίας συνηθίζεται σ'αυτό το Σάιτ...- Όσο αφορά στην συζήτηση για την νέα και την παλιά φρουρά πιστεύω ό,τι τα έλο και η ιστορία του κάθε παίκτη είναι επαρκές τεκμήριο αξιολόγησης του παίκτη ,και όχι βέβαια τα φιλικά μπλιτσάκια στα οποία επικρατεί η λογική του "χαβαλέ".Οι νέοι μας έχουν πολλά να αποδείξουν ακόμα ...