Τρίτη, Ιουνίου 11

ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΙΩΝ...

Καλό θα ήταν να είχαμε σχόλια καθαρά σκακιστικά. Σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο θα γίνεται διαγραφή.

17 σχόλια:

lamogio15 είπε...

Το ανοικτό πρωτάθλημα ΒΔ Ελλάδας άρχισε...κληρώσεις και αποτελέσματα εδώ:

http://www.chess-results.com/tnr104099.aspx?art=2&rd=1&lan=1&wi=821

Unknown είπε...

Θα ήταν παράλειψη νομίζω να μην αναφέρουμε πόσο καλές και ιδανικές για σκάκι είναι οι αγωνιστικές συνθήκες στο φετινό πρωτάθλημα Δυτ.Ελλάδος 2013. Ο χώρος είναι άνετος και πεντακάθαρος ενώ και η συμπεριφορά όλων ,παικτών και συνοδών είναι άψογη μέχρι στιγμής!Οι Κερκυραίοι βάλανε τα δυνατά τους για να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής στάθμης στους συμμετέχοντες. Από την πλευρά μου θά'θελα να τους ευχαριστήσω για όλα αυτά,και να ευχηθώ το τουρνουά να ολοκληρωθεί όπως του αξίζει: πολιτισμένα και φιλικά.
Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!

Φιντέ Μαίτρ είπε...

Με απόλυτο σκορ 4/4 και απόδοση έλο 2300+ ο κ.Γεωργιάδης Αλ. αποδεικνύει και πάλι την κλάση του. Ανεξάρτητα αν θα το "σηκώσει" τελικά, είναι αξιοθαύμαστη η ευκολία με την οποία νικάει μικρούς και μεγάλους παίκτες. Και αυτά παρ'ολον τον πόλεμο που δέχεται εδώ και χρόνια από το σκακιστικό κατεστημένο σε Κέρκυρα και Γιάννενα! Πραγματικά εκπληκτικό!

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείτε κ. Γεωργιάδη όταν μιλάτε για "ιδανικές συνθήκες" στο Πρωτ/μα Δυτ.Ελλάδος;Κατ'αρχήν δεν ήταν καν πρωτάθλημα Δυτ.Ελλάδος αλλα Πρωτάθλημα Κέρκυρας-Θεσπρωτίας,αφού όλες οι άλλες πόλεις της περιοχής απείχαν!
Ακόμα υπήρχε συνεχής θόρυβος από κάποια άτομα -μικρής κυρίως ηλικίας- που φώναζαν κατά την διάρκεια των αγώνωνμε αποτέλεσμα οι σκακιστές να μην μπορούν να συγκεντρωθούν. Και ως επιστέγασμα όλων αυτών είχαμε και την ανακύρηξη του Μάνου ως πρωταθλητή ,ενώ υπηρχε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή!!Οι κκ. Μπέμπης και Γεωργιάδης Αλ. συγκέντρωσαν από 5 βαθμούς και έφεραν ισοπαλία με τον Μάνο και όμως αυτός επιβάλλοντας τον δικό του νόμο στέφθηκε πρωταθλητής!!!'Ισως στο επόμενο Πρωτ/μα να πρέπει να του δώσουμε το κύπελλο άνευ αγώνων ώστε να γλυτώσουμε την ταλαιπωρία και τα έξοδα...

Ανώνυμος είπε...

Επίσης να συμπληρώσω κ.Γεωργιάδη ότι στο αθλιο αυτό "Πρωτάθλημα" συμβάλατε και σεις όταν μετα απο ηχηρή καρπαζια που εισπράξατε από κάποιο 15χρονο Κερκυραίο, εγκαταλείψατε απροειδοποιήτα τους αγώνες (και σύμφωνα με την προκήρυξη θα στερήσετε και από το επόμενο πρωτάθλημα -που ελπίζω να γίνει στα Ιωάννινα- την παρουσία σας). Ελπίζω οι ενστάσεις που έχουν υποβάλλει οι κκ. Μπέμπης και Γεωργιάδης Αλ. να έχουν κάποια τύχη, καθώς η πρόβλεψη για κατανομή των πρώτων θέσεων με κάποιο κριτήριο Μπουχολτζ δεν εφαρμόζεται πουθενά στον κόσμο.

Unknown είπε...

Χαίρομαι πραγματικά που ένα αθώο σχόλιο που έκανα για τους αγώνες της Κέρκυρας προκάλεσε μια τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση.Ανώνυμε, η αποχώρησή μου οφείλεται σε λόγους υγείας (είχα πάθει θερμοπληξία και υπερκόπωση με 39οC πυρετό).Το αν θα παίξω του χρόνου θα το κρίνουν άλλοι,πάντως δεν επηρέασα εγώ την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά.
Όσο αφορά στην παρτίδα μου με τον κ.Αυγούστη στην οποία αναφέρεσαι (περί "καρπαζιάς"),ήταν μια μαχητική παρτίδα με ελάχιστα εώς ασήμαντα λάθη από μεριάς μου.Το αποτέλεσμα έκρινε κατά την γνώμη μου η άριστη θεωρητική κατάρτιση του αντιπάλου μου(και Πρωτ/τή Δυτ.Ελλάδος Νέων)σε μια δύσκολη βαριάντα της "Αγγλικής".Συγχαρητήρια στον νικητή!
Τέλος, το προηγούμενο σχόλιο μου γράφτηκε στα μέσα του τουρνουά,τότε που όλαν πήγαιναν ρολόι στο εν λόγω Πρωτάθλημα.Στην πορεία φαίνεται πως κάτι χάλασε!

Βετεράνος είπε...

Ο κ. Γεωργιάδης έχει δίκιο. Ο Άνώνυμος ούτε απ΄έξω δεν θα πρέπει να πέρασε από την αίθουσα, καθώς θα έβλεπε ότι συμμετείχαν και τα αδέλφια Παπαγεωργίου από τα Ιωάννινα και ο νεαρός Ξυλογιάννης από την Άρτα. Συγχαρητήρια στον κ. Γεωργιάδη που αναγνώρισε την άψογη διοργάνωση, την εξαιρετική συμπεριφορά των παικτών αλλά και την ανωτερότητα του αντιπάλου του. Δεν πρέπει να εκμεταλλευεται ο Ανώνυμος το πρόβλημα υγείας του κ. Γεωργιάδη που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί και είμαι σίγουρος οτι θα είχε ενημερώσει έγκαιρα τους διοργανωτές και τον αντίπαλό του. Τέλος πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους Αλέξανδρο Μπέμπη και Αλέξανδρο Γεωργιάδη που -ως σκακιστές- αναγνώρισαν την τελική κατάταξη που διαμορφώθηκε με το Παγκόσμια χρησιμοποιούμενο από την FIDE κριτήριο Bucholz που προέβλεπε η προκήρυξη και συνεχάρησαν τον τελικό νικητή Μάνο Ναθαναήλ

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Υπήρξε μεγάλη περίοδος που δεν ασχολούμουν με το σκάκι ΒΔ Ελλάδας...αυτό μου έδωσε περισσότερη ελευθερία στο να γνωρίσω αρκετούς παίκτες από Ελλάδα και εξωτερικό και να διευρύνω τους ορίζοντές μου αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι Ζατρίκιε που πουλάς αυτούς που γράφουν εδώ στις συνελεύσεις. Μας τα είπαν.

zatrikios είπε...

Αφού τα ξέρεις όλα μπράβο σου. Η κατρακύλα συνεχίζεται.

lamogio15 είπε...

11 γύροι αξιολογημένου με διεθνές ελο μπλιτζ θα γίνει την Κυριακή 21/7/2013 στην Κέρκυρα...καλή σας χόρταση!

Φιντέ Μαίτρ είπε...

Με την συντριπτική πλειοψηφία των νέων παικτών μας να κατατάσσονται μεταξύ των 18_ης και 38_ης θέσης στα φετινά νεανικά ,μήπως το προπονητικό τιμ του ΣΠΖΚ θα'πρεπε επιτέλους να καταλάβει ότι δεν είναι δουλειά του το σκάκι;Ενδεικτικό είναι ότι μετά 3+ χρόνων εντατικών προπονήσεων, το μετάλλιο του Σπ. Στρατηγού κατέληξε σε μια ντροπιαστική 18_η θέση! Επιτέλους κλείστε το τσίρκο και ασχοληθείτε ... με το τένις για παράδειγμα.
Φυσικά πολλοί είχαν επισημάνει και προβλέψει αυτή την κατρακύλα εδώ και χρόνια,και μέσα από αυτό το Σάιτ.- Έτσι δεν είναι κε Ναθαναήλ;
(Συγγνώμη για το ύφος αλλά αυτά δεν λέγονται ευγενικά).

Ανώνυμος είπε...

εύκολο να κρίνεις...ειδικά όταν είσαι με μια παρέα 3(τριών) ατόμων και αλλάζεις συνέχεια ονόματα-ψευδώνυμα για να δημιουργήσεις....πλουραλισμό.μόνος σου τα γράφεις.μόνος σου τα διαβάζεις.αν έχεις προτάσεις όμως για καλύτερο αποτέλεσμα στείλε μας και μας

Μπουμπού είπε...

Ο "Φιντε Μέτριος" (που ούτε παίκτης Δ' Κατηγορίας δεν πρέπει να είναι) σίγουρα κατα λάθος "ξεχνάει" την 7η θέση του Σπύρου Κολυτά (οι πληροφορίες από την Κέρκυρα λένε ότι την αμνησία προκάλεσαν οι συνεχεις καρπαζιές από όλα τα παιδια του Δημοτικου που έχει εισπράξει). Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει ο ίδιος ποια θέση είχε καταλάβει στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, ώστε εκτός από την φαλάκρα του να λάμψει και η αλήθεια.

Unknown είπε...

Δεν ξέρω ποιον φωτογραφίζει η Μπουμπού με το παραπάνω σχόλιο αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσω τα εξής:
1)Έγραφα και γράφω πάντα επώνυμα μέσω του λογαριασμού μου , με φωτογραφία κ.τ.λ.
2)Τις όποιες σποραδικές ήττες μου από νέους παίχτες δεν τις βλέπω σαν καρπαζιές αλλά σαν μάθημα και εμπειρία ζωής.
3)Είμαι περήφανος για την καράφλα μου που κληρονόμησα από τον πατέρα μου.Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι ένδειξη εξυπνάδας το πλατύ μέτωπο!
4)Είμαι παίκτης Α'Κατηγορίας με μία Νόρμα Υποψηφίου Μαίτρ (Όπεν Κέρκυρας 2007).
5)Στην μοναδική φορά που συμμετείχα σε τελικούς νεανικών Πρωταθλημάτων (Δράμα 1991) ήμουν μέσα στην πρώτη δεκάδα.
Αυτά.

Φιντέ Μαίτρ είπε...

Στην Κέρκυρα αυτή την εποχή γνωρίζει άνθηση το φαινόμενο του "Πρωταθλητή για μια Ημέρα".Παίκτες παντελώς άσημοι και νεαροί κατά το πλείστον κερδίζουν σε κάποια παρτίδα -ράπιντ ή μπλιτς - κάποιον αναγνωρισμένο παίκτη και διεκδικούν το δικό τους δεκάλεπτο της διασημότητας.Φυσικά όταν παίξουν και άλλες παρτίδες με τους ίδιους αντιπάλους φανερώνεται η ανικανότητα και ασχετοσύνη τους με το να χάσουν όλες τις παρτίδες!

Ανώνυμος είπε...

Τι συνέβη τελικά στην Κέρκυρα; Ο Γεωργιάδης (αποκαλεσθής "Αλέξανδρος" σκέτο στην απονομή) έκανε 9.5/11 στο rated blitz, ο Παπαγεωργίου δεύτερος διέπρεψε με 9 στα 11 (μας είπαν ότι ήταν ο μόνος παίκτης από Ιωάννινα)...και βέβαια ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό (γνωστός και ως "Άκης") θα φέρει μεγάλα ονόματα φέτος στο λιμάνι (γνωστό και ως "Περαίας)...