Τετάρτη, Ιουλίου 24

Νικόπολης Κλαμπ

Έχετε βάλει ποτέ αντηλιακό για να παίξετε σκάκι; Αν όχι τότε θα χρειαστεί να το κάνετε την επόμενη Κυριακή ( 28 / 07 / 2013 ) γιατί το πιο «καυτό» τουρνουά σκάκι θα γίνει πάνω στο κύμα…

Σας περιμένουμε στο Νικόπολης Κλαμπ με ελεύθερη συμμετοχή για μικρούς και μεγάλους, αρχάριους και προχωρημένους με μόνη προϋπόθεση τη γνώση (!) κολύμβησης.


Επίσης θα επιτραπεί στους συμμετέχοντες να κάνουν χρήση βοηθημάτων (!) δηλαδή σωσίβια, μπρατσάκια κτλ.

Στον πρώτο νικητή θα απονεμηθεί κύπελλο, στον δεύτερο ξυλάκι, στον τρίτο γρανίτα και στον τελευταίο χωνί (!). Για παγωτά μιλάμε...

Tο Νικόπολης βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πριν το χωριό κανάλι στην Πρέβεζα και υπάρχουν καθημερινά λεωφορεία που ξεκινάνε από Ιωάννινα ή Ηγουμενίτσα σας αφήνουν στην Πρέβεζα και έπειτα σας επιστρέφουν.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ανώνυμε, ο Γεωργιάδης Αλ.(κυρίως) αλλά και ο αδελφός του Κώστας δίνουν την απάντηση τους σ'αυτούς που έσπευσαν να τους χαρακτηρίσουν ως αποτυχημένους.Η μεταγραφή τους στην Ηγουμενίτσα δεν έγινε ποτέ και οι δύο παίκτες συντρίβουν όποιον σκακιστή βρεθεί μπροστά τους στην Κέρκυρα, κυρίως μικρής ηλικίας! Η 'ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ' που έχει ο Αλέκος τον χρίζει σταθερά νικητή παρά την συνεχή αμφισβήτηση από τους παράγοντες,(λέγε με Μάνο,Κώσκορο,Κολυτά,Μακρή,Νίκο).- Καλή συνέχεια!

Unknown είπε...

κ.Μπέμπη όποιος μπαίνει μπροστά είναι φυσικό να υποφέρει πολλές φορές.Αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι.Εγώ τον εαυτό μου ξέρω,και ό,τι εισπράττω ξέρω ότι το προκαλώ κιόλας.Δε φαντάζεσαι πόσο προκλητικός είμαι όταν είμαι εναντίον σε μια κατάσταση.Εμένα μου αρέσει αυτό,μου αρέσουν αυτά που ονομάζουν "προβοκατόρικα", ας πούμε...Με την καλή έννοια, ο προβοκάτορας είναι ο προκαλών.Για να προκαλέσεις όμως , πρέπει να έχεις και αυτογνωσία.Όταν βλέπεις μπροστά σου έναν όγκο ολόκληρο , σαν ταύρο ,ας πούμε ,και τον προκαλείς,αλλά εσύ είσαι μια μυγούλα που κάθεται στο κέρατό του ,και του λες "Σε προκαλώ,σε προκαλώ",αυτός δεν ενοχλείται καθόλου.Δεν τον προκαλείς αν δεν έχεις κι εσύ αντίστοιχη δύναμη.Πρέπει να δώσεις γερή γροθιά, διαφορετικά δεν καταλαβαίνει ο ταύρος.Όταν λοιπόν του δώσεις τη γροθιά και αισθανθείς ότι ο ταύρος θύμωσε,τότε νιώθεις και εσύ καλά,γιατί για να μπορείς να κάνεις έναν ταύρο να θυμώσει πρέπει να είσαι και εσύ κάτι αντίστοιχο.Αυτό είναι ωραίο πράγμα.Έστω και αν χιμήξει επάνω σου,δεν έχει σημασία.

MabilCom είπε...

1ος γύρος σήμερα 1/9/2013 για το τουρνουά Λορέντζος Μαβίλης σήμερα στην Κέρκυρα:

Σκιαδόπουλος-Φραντζέσκου=1-0 (φινάλε πύργων, πίεση χρόνου), Φαγογένης-Τρύφωνας=0-1, Κομιανός-Μακρής=0-1 (η τελική θέση ήταν ματ σε 2).

Επίσης νίκησαν οι Ναθαναήλ, Αυγούστης, Τσερίκου Όλζι.

Άλλοι συμμετέχοντες: Στρατηγός, Xhuveli Dion, Xhuveli Ilias, Μακρής Σπύριδων-Διονύσιος κλπ...

MabilCom είπε...

2ος γύρος-τουρνουά Λορέντζος Μαβίλης στην Κέρκυρα:

Μερικά από τα αποτελέσματα:
Κολυτάς Σπ.-Σκιαδόπουλος Ν.=0-1 (Μπένκο, επίθεση μαύρου στον λευκό βασιλιά, ο λευκός είχε ελεύθερο πιόνι, κέρδισε η επίθεση του μαύρου)
Μακρής Ξ.-Μακρής Σπ.=ισοπαλία
Γεωργιάδης Α.-Τσερίκου Όλζι=1-0 (stonewall)
Φραντζέσκου-Γκιόκας=1-0
Κορακιανίτη-Μητσιάλη=1-0

MabilCom είπε...

Μερικές παρτίδες εξ αναβολής 2ου γύρου παίχτηκαν σήμερα Τρίτη απόγευμα 03/Σεπ/2013 (τουρνουά Λορέντζος Μαβίλης):

Xhuveli Ilias-Κομιανός=1-0
Τρύφωνας-Αυγούστης=0.5-0.5 (σε φινάλε)
....

MabilCom είπε...

Η συνέχεια και τα αποτελέσμστα από το τουρνουά Λορέντζος Μαβίλης στην Κέρκυρα θα δημοσιεύονται στα
chess-results.

O σύνδεσμος είναι:
http://chess-results.com/tnr109838.aspx?lan=1

Ανώνυμος είπε...

Ενώ το "Λ.Μαβίλης" πλησιάζει στο τέλος του , αρκετές είναι οι διαμαρτυρίες των παικτών για τους ηλ.υπολογιστές στο χώρο των αγώνων.Μάλιστα, η άνοδος της απόδοσης συγκεκριμένων παικτών όταν παίζουν "εντός έδρας" αποδίδεται πλέον καθαρά στα προγράμματα Fritz, Rybka και Houdini που αυτοί συμβουλεύονται στην διάρκεια των παρτίδων τους!

Μάνος Ναθαναήλ είπε...

Η "καταγγελία" θα ήταν σοβαρή και δεν θα άγγιζε τα όρια της απόλυτης γελοιότητας αν:
1) Ο καταγγέλων το έκανε επώνυμα.
2) Μας ανέφερε το όνομα ενός έστω παίκτη που διαμαρτυρήθηκε, ανέφερε ή έκανε ένσταση για κάτι τόσο σοβαρό.
3) Μας ανέφερε το όνομα αυτών που έκαναν χρήση και σε ποιές παρτίδες.

Καμία από τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν ισχύει άρα έχουμε να κάνουμε με άλλη μια περίπτωση συνδυασμού κακοήθειας και βλακείας.

Μαβίλης είπε...

Πιστευω ότι όλοι οι σκακιστές πρέπει να καταδικάσουμε το σχόλιο του ανώνυμου, καθώς φωτογραφίζει ως παράνομο χρήστη σκακιστικών προγραμμάτων τον Αλέξανδρο Γεωργιάδη. Η πολύ καλή απόδοση του φαίνεται κάποιους έχει ενοχλήσει και αποφάσισαν να του ρίξουν λάσπη. Ετσι προσπαθουν να εξηγήσουν τα καλά αποτελέσματα του με παίκτες που έχουν μεγαλύτερη βαθμολογία από αυτόν με τη χρήση προγραμμάτων, ενω είναι γνωστή η σκακιστική του αξία. Ο υπαινιγμός "εντος έδρας" είναι φανερό οτι θέλει να τον στοχοποιήσει, καθώς το σπίτι του είναι λίγα μέτρα μόνο από την αίθουσα των αγώνων. Ίσως ο ανώνυμος να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί δόλια το γεγονός ότι ο αδελφός του Κωνσταντίνος εμφανίστηκε στην αίθουσα των αγώνων την ώρα των παρτίδων με λαπτοπ που το έθεσε σε λειτουργία, ώστοσο και το ήθος του Κωνσταντίνου είναι γνωστό, αλλά και κανεις από τους παριστάμενους δεν παρατήρησε τίποτε το μεμπτό. Η απόπειρα σπίλωσης θα πέσει στο κενό.

Ανώνυμος είπε...

Τι τις θέλατε τις επώνυμες παρεμβάσεις για σχόλια ανωνύμων περί νεαρών παικτών? Αυτά τα μειωτικά σχόλια για νεαρούς παίκτες γενικά παντού γράφονται (βλέπε πρόσφατα άλλο σκακιστικό blog) και κανείς δεν δίνει μεγάλη σημασία για να διαλευκάνει τέτοια περιστατικά... Απορώ πώς εσείς δίνετε τέτοια έκταση κάνοντας δίαλογο με τους ανώνυμους να βρείτε την άκρη κλπ. (!!!)

Μαβίλης είπε...

Νομίζω ότι δεν χρειάζονται ειρωνίες, αλλά ούτε και ανοησίες για χρήση υπολογιστών. Ο Αλέξανδρος είναι πολύ καλός σκακιστής και η παρουσία του και η συμπεριφορά του στο τουρνουά άψογη.