Δευτέρα, Ιουλίου 8

ΔΙΕΘΝΕΣ OΠΕΝ "ΠΑΛΑΙΡΟΣ 2013"

Στην παραθαλάσσια και ιστορική Πάλαιρο, απέναντι από τη Λευκάδα, θα διοργανωθεί και φέτος το 2ο διεθνές όπεν τουρνουά “Πάλαιρος 2013″ από τις 24 έως τις 31 Aυγούστου. Το σύστημα αγώνων θα είναι ελβετικό 9 γύρων, με χρηματικά έπαθλα άνω των 3.000 ευρώ και ειδικές προσφορές για τους συμμετέχοντες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους να συνδυάσουν σκάκι και διακοπές τον Αύγουστο σε άριστες συνθήκες και προσιτές τιμές: το βασικό πακέτο συμμετοχής είναι μόλις 195 ευρώ και περιλαμβάνει διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στο Paleros Resort King Odysseus Hotel**** για 7 διανυκτερεύσεις, πρωινό και απαλλαγή από παράβολο για τους αγωνιζόμενους! Παράλληλα, όλοι οι μικροί συμμετέχοντες κάτω των 12 ετών θα έχουν περαιτέρω έκπτωση 50% αν διαμείνουν ως τρίτο άτομο στο ήδη δίκλινο δωμάτιο των γονιών/συνοδών τους!
 
Ο νικητής των αγώνων θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους 1.000 ευρώ ενώ υπάρχουν ειδικά χρηματικά έπαθλα για γυναίκες και σκακιστές/σκακίστριες που θα επιτύχουν τη μεγαλύτερη διαφορά απόδοσης σε σχέση με το διεθνές τους έλο ("performance minus rating"). Οι συμμετέχοντες μπορούν να κερδίσουν αθροιστικά όλα τα έπαθλα που διεκδικούν από κάθε κατηγορία και όχι μόνο το μεγαλύτερο. 
 
Επιπλέον των παραπάνω, από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο θα διεξαχθούν σε διάφορες πόλεις satellite τουρνουά blitz με διεθνή αξιολόγηση και φιλοξενία των νικητών στην Πάλαιρο!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο website των αγώνων www.paleroschess.com ή στο facebook http://www.facebook.com/paleroschess ή επικοινωνήστε με την Οργανωτική Επιτροπή στα τηλ. 6938326161 και 2641500112 (κ. Νίκος Καλέσης). Η προθεσμία για δηλώσεις λήγει στις 25 Ιουλίου οπότε ξεκινήστε να το σχεδιάζετε όσοι σκοπεύετε να βρεθείτε στην Πάλαιρο! ;)

4 σχόλια:

Φιντέ Μαίτρ είπε...

Ενώ διανύουμε ήδη το 3_ο έτος από τότε που ξεκίνησε η σχολή σκακιού της Κέρκυρας με τις διακρίσεις σε τοπικό κυρίως επίπεδο, θα τολμήσουμε μια περιγραφή των διαφόρων στυλ παιχνιδιού των νέων αλλά και παλαιότερων παικτών μας.

Ξεκινάμε από τον κ.Σκιαδόπουλο με παιχνίδι που χαρακτηρίζεται από συνεχή έμπνευση και τέλεια τακτικά χτυπήματα.Ο Νίκος αποτελεί μια πρόκληση για παίκτες οποιαδήποτε δυναμικότητας!
Στην συνέχεια ο κ.Μάνος με το οξύ τακτικό παιχνίδι και την μεγάλη ευρυμάθεια στα σκακιστικά ανοίγματα.Καλός και έμπειρος παίκτης!
Από τους νεαρούς ξεχωρίζει το ορίτζιναλ στυλ του Σπ. Κολυτά.Διαθέτει μια βαθιά κατανόηση των φινάλε και αποφεύγει τα χοντρά λάθη.Το μέλλον του ανήκει!
Και τέλος εντυπωσιάζει ο εύκολος τρόπος που ο κ.Γεωργιάδης Αλ. σημειώνει τις νίκες στα μπλιτς.Το αποδίδουμε στην συνεχή δουλειά με το κομπιούτερ που του επιτρέπει να σκέφτεται με άλλες κατηγορίες απο τους υπόλοιπους. Καλή τύχη και σε αυτόν!
(Συνεχίζεται).

Φιντέ Μαίτρ είπε...

Ας μας επιτραπεί στην συνέχεια να αναφερθούμε στον κ.Σπύρο Σκέμπρη.Ο GM δεν χρειάζεται συστάσεις,αφού πότε με ποζισιονέλ μανούβρες και πότε με επιθετικό σαν ξυράφι παιχνίδι θριαμβεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό.Ένας πολυτάλαντος και πολυπραγμων άνθρωπος ,που με λίγη παραπάνω οργάνωση θα μπορέσει να πετύχει θαύματα!

Ο κ.Τρύφωνας από την άλλη μεριά είναι γνώστης ενός μικρού αλλά ικανοποιητικού ρεπερτορίου ανοιγμάτων.Πάντα με διαύγεια στο παιχνίδι του δεν του ξεφεύγει σχεδόν κανένας συνδυασμός.Ο Σπύρος είναι πάντα μια σταθερή αξία!

Ας παρουσιάσουμε κατόπιν τον προέφηβο Σπ.Μακρή.Ο νεαρός με σοβαρή δουλειά τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει πολύ την τεχνική του στο μέσον της παρτίδας ενώ αριστεύει και στον επιθετικό τομέα.Συνεχώς εξελίσσεται και δίνει υποσχέσεις για το καλύτερο!

Σαν επιλογο θα ήταν ίσως παράλειψη να μην αναφέρουμε τον κ.Γεωργιάδη Κων/νο.Σύμφωνα με τα λεγόμενά του "Έχω βαθιά γνώση των κλασσικών αλλά και αστάθεια στην απόδοσή μου.Είμαι ένας εξπέρ στο μέσον της παρτίδας"!
(Συνεχίζεται)!

Ανώνυμος είπε...

@Φιντε Μαιτρ

Να μην φορτώνουν οι διοικούντες συλλόγων τα διοικητικά τους λάθη σε 2-3 παίκτες, όπως έκαναν μέχρι τώρα. Οι αποτυχίες των συλλόγων δεν έχουν σχέση με παίκτες αλλά με διοικούντες...

Ανώνυμος είπε...

Ο Γεωργιάδης Αλ. σε 1.5 μήνα πρωταθλητής σε 2 τουρνουά μπλιτζ και μια ισοβαθμία στην 1η θέση σε ένα άλλο τουρνουά...!

Στο μπλιτζ στον σύλλογο ΣΠΖ Κέρκυρας(11 παρτίδες):
1) Γεωργιάδης Αλ. (πρωταθλητής στην ισοβαθμία).....9 βαθμοί
-) Κούρκουλος-Αρδίτης Σταμάτης...... 9 βαθμοί επίσης
3) Παπαγεωργίου Ιωάννης...8.5 βαθμοί

Συμμετέχοντες-ήταν οι: Γεωργιάδης Κων/νος, Τρύφωνας, Σκιαδόπουλος, Cherisu Olsi, Ναθαναήλ, Κολυτάς Σπύρος, Γεωργιάδης Αλέξ., Κούρκουλος-Αρδίτης, Φαγογένης, Παπαγεωργίου Γιάννης, Μακρής Φωντας, Μακρής Σπύρος-Διονύσης...
(12 οι συμμετέχοντες...11 παρτίδες!!)