Δευτέρα, Ιανουαρίου 28

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Σκάκι

 
Πολλοί πιστεύουν ότι το σκάκι απευθύνεται σε έξυπνους ανθρώπους. Εμείς όμως θέλουμε να τους πείσουμε ότι το σκάκι μπορεί να κάνει κάποιον έξυπνο! Αυτό συμβαίνει διότι το σκάκι είναι ένα πνευματικό παιχνίδι, το οποίο μας βοηθάει να εκγυμνάζουμε το μυαλό μας και να αναπτύσσουμε νέες δεξιότητες.
 
Η Δυτική Ελλάδα αναπτύσσεται συνεχώς στο σκάκι. Φέτος καταφέραμε να αυξήσουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων, ο οποίος ανήλθε στους 60 και του χρόνου αναμένουμε ο αριθμός αυτός να φτάσει τους 80 σκακιστές!  
 
Φέτος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε αγωνίστηκαν έξι ομάδες: Κέρκυρα, Γιάννενα. Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Θινάλιος και Πάλαιρος και η νικήτρια ομάδα θα συμμετάσχει στην Α εθνική κατηγορία.
 
Η Κέρκυρα λοιπόν, με πέντε βαθμούς σε πέντε αγώνες, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη φορά και θα μας εκπροσωπήσει στο προσεχές πρωτάθλημα στην Α Εθνική. Σε αυτό το πρωτάθλημα δε συμμετέχουν μόνο οι κορυφαίοι Έλληνες παίχτες αλλά και οι κορυφαίοι παίχτες από όλο τον κόσμο! Για παράδειγμα έχει αγωνιστεί η κορυφαία σκακίστρια όλων των εποχών, η Τζούντιθ Πόλγκαρ, ο Ιβαντσούκ, που ήταν πριν μερικά χρόνια το νούμερο 3 στον κόσμο, ο Ναβάρα, ο Μπολογκάν και πλήθος άλλων ισχυρών σκακιστών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και παρτίδες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://kesaris.blogspot.gr. 

2 σχόλια:

κωστας είπε...

gια σου Αγγελε

κωστας είπε...

ο σκακιστικος ομιλος θεσπρωτιας θελει να σε κανει φιλο στο fb.περιμενουμε αίτημά σου